Stichting Hondenschool Zoetermeer.

 

Dé hondenschool voor jou en je hond!

Examens

Alle gehoorzaamheid cursussen bij Stichting Hondenschool Zoetermeer worden afgesloten met een examen aan het eind van de cursus. Maar je moet het wel verdienen om op examen te gaan. De puppy’s gaan ALTIJD op examen en slagen ook allemaal. Maar bij de daarop volgende cursussen moet je voldoen aan exameneisen en je hond moet het ook beheersen. Beheerst jouw hond de examen-eisen dan mag je op examen. Maar let wel: je kan slagen of je kan zakken. Slaag je voor het examen dan mag je door naar de volgende cursus, zak je dan moet je het nog een keer overdoen. Vergeet niet het blijft een examen, dus een momentopname.

De examinatoren zijn altijd de trainers van de hondenschool van een andere groep, behalve bij landelijke examens! Dan is er een keurmeester van de FHN aanwezig, die de beoordeling doet. Hij bepaalt uiteindelijk ook of jij en je hond geslaagd zijn.

Elk examen wordt door de hondenschool goed voorbereid, en ook de cursisten worden vooraf goed getraind op het afleggen van het examen. Dus als je les loopt zal je ook de oefeningen thuis moeten doorzetten en niet alleen op de Hondenschool, want dan red je het niet.

De onderdelen van het examen verschillen per cursus. Het wordt steeds moeilijker en er komen steeds meer oefeningen bij. Dus zie puppy als kleuterschool, EG als lager onderwijs en ga zo maar door.

Groet,

Instructeurs Gehoorzaamheid

\